Ervaar zelf een handicap!

mensen in een rolstoel

Hoe is het om halfzijdig verlamd te zijn of met een blindenstok te lopen? En hoe is het om in een rolstoel te zitten of doof te zijn? Donderdag 22 augustus 2024 krijg je de kans om te ervaren hoe het is om te leven met een handicap.

Beleef het zelf tijdens de 'Doe Mee! Weken' door met een rolstoel een parcours af te leggen of geblinddoekt met een blindenstok te lopen. Je mag ook proberen om met 1 hand een trui aan te trekken, een appeltje te schillen of een beschuitje te smeren en nog veel meer.  Je bent welkom op donderdag 22 augustus van 11:00 tot 15:00 uur in de Tuinkamer van Noord, Sporthal De Fluit, ingang Burgemeester Kolfschotenlaan in Leidschendam.

Deze dag is ook de aftrap van de grote bewustwordingscampagne waarmee Platform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg (PGLV) hoopt te bereiken dat iedereen in haar/zijn dagelijkse leven en werk als vanzelf rekening houdt met mensen met een handicap. Bijvoorbeeld door niet je leenscooter midden op de stoep te parkeren. Of ervoor te zorgen dat je winkel goed toegankelijk is. En dat de stoepen, straten en pleinen rolstoeltoegankelijk zijn en blijven.

Het PGLV bestaat uit vrijwilligers met een handicap en zij zien je graag in de Tuinkamer.

Meer weten, bezoek de website: Platform gehandicapten.

mensen in een rolstoel